Omgeving


De ligging van ons park is uniek te noemen in een der mooiste bosgebieden van de provincie Noord-Brabant, ca. 3 kilometer verwijderd van de Belgische grens en slechts op 4 kilometer afstand van het centrum van Breda.

Landgoed Bosweelde ligt aan de rand van De Groene Driehoek, een gebied dat gelegen is tussen de steden Breda, Tilburg en Turnhout (B).
Hier vormen heidevelden, akkers, bossen en vennetjes een landschappelijk geheel dat uitnodigt tot bezoek.
Vele wandelwegen, fietspaden en romantische weggetjes maken deze omgeving tot een geliefd vakantiegebied.
Verder kenmerkt het gebied zich om zijn Bourgondische gastvrijheid met alles wat daarbij hoort zoals uitstekende restaurants, brasserieën, eetcafés etc.


Het rijke verleden en het bruisende heden zijn hier zó gecombineerd dat met recht gesproken kan worden van een inspirerende stad!
Breda is in de loop der jaren uitgegroeid tot een stad met ruim 160.000 inwoners. Een grote stad dus, maar door haar knusse centrum zeer overzichtelijk en gezellig.


Ulvenhout is een “chique” dorp met een stadse uitstraling. Het dorp ligt ingesloten tussen enerzijds de stad Breda en anderzijds de Ulvenhoutse bossen. In Ulvenhout is een ruim aanbod aan winkels, restaurants en barretjes. Dit dorp, gelegen aan rivier de Mark bezit vele historische panden.


Onder andere de Laurentiuskerk en Molen de Korenbloem  


Landgoed Valkenberg alwaar koningin Wilhelmina verbleef vanaf november 1944 in afwachting van het einde van de oorlog. 

U ziet hier Landgoed Anneville, Landgoed Luchtenburg en Landgoed Ulvenhart.


Op ongeveer 1,5 km ligt het openluchtbad “De Wolfslaar”. Een heerlijke verfrissende verblijfplaats voor jong en oud.

Ook is op enkele kilometers de Belgische grens met dan direct de alom bekende Meersel dreef. Hier wordt er na vele (fiets)tochten regelmatig gebruikt gemaakt van de gezellige terrasjes. En natuurlijk is daar ook nog de abdij waar nog steeds trappist wordt gebrouwen.