Het rijke verleden en het bruisende heden zijn hier zó gecombineerd dat met recht gesproken kan worden van een inspirerende stad!
Breda is in de loop der jaren uitgegroeid tot een stad met ruim 160.000 inwoners. Een grote stad dus, maar door haar knusse centrum zeer overzichtelijk en gezellig.

Ulvenhout is een “chique” dorp met een stadse uitstraling. Het dorp ligt ingesloten tussen enerzijds de stad Breda en anderzijds de Ulvenhoutse bossen. In Ulvenhout is een ruim aanbod aan winkels, restaurants en barretjes. Dit dorp gelegen aan de rivier de Mark bezit vele historische panden.

Zo vindt u er Landgoed Valkenberg alwaar koningin Wilhelmina verbleef vanaf november 1944 in afwachting van het einde van de oorlog.
Direct naast het park is restaurant “Auberge de Fazanterie” gelegen. Een Bourgondische rustplaats in een sfeervolle, rustieke omgeving. Vaak gebruikt als start- of rustplaats voor de vele fiets- en wandelroutes. Hier kunt u prima vertoeven op het grote terras of binnen in de Auberge heerlijk ontspannen genieten bij de open haard.
Op ongeveer 1,5 km ligt het openluchtbad “De Wolfslaar”. Een heerlijke verfrissende verblijfplaats voor jong en oud.

Ook is op enkele kilometers de Belgische grens met dan direct de alom bekende Meersel dreef. Hier wordt er na vele (fiets)tochten regelmatig gebruikt gemaakt van de gezellige terrasjes. En natuurlijk is daar ook nog de abdij waar nog steeds trappist wordt gebrouwen.